HOME STINGATOARE  SPRINKLERE  ACSURI  HIDRANTI  CISMELE  CUTII HIDRANT  INSTALATII PSI   MOTOPOMPE  ELECTROPOMPE  AUTOSPECIALE POMPIERI  FURTUNE  COSTUME POMPIERI  ACCESORII PSI  CONTACT

 

 

Panourile de incendiu sunt folosite pentru dotarea unitatilor si punctelor de lucru cu mijloace de prima interventie necesare stingerii inceputurilor de incendii. Componenta interioara difera in functie de obiectivul ce trebuie protejat impotriva focului. Componente: unelte psi (cangi, rangi, lopeti, topoare tarnacop, galeti), stingatoare portative sau carosabile ( cu pulbere, CO2, spuma chimica sau aeromecanica), racorduri, tevi refulare, cheie racord ABC, BC, cheie hidrant, furtun refulare tip A, B,C, hidranti portativi.
 

Lada de nisip este destinata depozitarii nisipului necesar stingerii incendiilor. Capacitati de inmagazinare standard de 0,5, 1 mc.

Tevile de refulare asigura refularea jetului de apa si dirijarea lui asupra focarului de incendiu. Prin actionarea robinetului incorporat jetul poate fi oprit, iar prin dispozitivul montat la varful tevii se asigura o perdea de apa pulverizata pentru protectia utilizatorului. Tevile de refulare cuprind o mare diversitate de materiale componente, forme, dimensiuni, modalitati de refulare a apei diferit.

Racorduri pentru cuplare rapida executate din aluminiu de inalta rezistenta si calitate deosebita AK11 in cobinatie cu siliciu.

Racordurile de refulare se folosesc la imbinarea furtunurilor de refulare cauciucate.

Racordurile fixe se folosesc pentru tevile de refulare, robineti hidranti precum si la hidrantii portativi.

 Racordurile infundate se folosesc la hidrantii portativi, supraterani precum si la rolele de furtun.

Reductiile se folosesc pentru cuplarea a doua racorduri de marimi diferite, la interventiile pentru incedii.

Sprinklere executate in conformitate cu standardele internationale si agrementate: FM (SUA), LPC (UK), APSAD(FR), Corpul Pompierilor Militari, Centrul de Studii PSI Bucuresti (RO).

Componente: corp splinker, deflector, bulb de sticla, ventil, stift filetat.

Temperatura nominala de declansare = 68ºC.

Pozitia de functionare = suspendat.

Element sensibil = bulb de sticla cu lichid

(dilatare volumetrica mare la temperature ridicate).

Tipul distributiei apei = pulverizare.

Presiune maxima de lucru = 12 bar.

Filet racordare = ½ ”.

Factor de distributie a apei = K 80±4.

Presiunea hidrostatica = incercare de etanseitate 30 bar.

Sensibilitate cu reactie normala = indice de timp de reactie cuprins intre 80 (ms)½ si 350(ms)½. Sprinklerele fiind dispozitive sensibile la caldura, concepute pentru a reactiona la o temperatura prestabilita prin eliberarea automata a unui flux de apa pe care il repartizeaza uniform la nivelul solului, sunt destinate echiparii instalatiilor fixe automate de stins incendii, avand rolul de a detecta un focar de incendiu, de a da o alarma si de a-l stinge inca de la inceput sau, cel putin, sa-l acopere astfel incat stingerea sa se poata realiza cu ajutorul mijloacelor de protectie ale cladirii sau de catre pompieri. Domenii de utilizare: sedii de firme, hale de productie, depozite, supermarketuri.

Iluminatul de siguranta instalatiile electrice pentru iluminat de siguranta pentru evacuare se prevad in cazul incaperilor cu aglomerari de persoane, cladiri cu expozitii temporare, muzee, biblioteci, restaurante, spitale, hoteluri, supermarketuri, spatii de productie. Pentru iluminatul de siguranta se folosesc lampi cu alimentare de rezerva, de regula, dintr-o baterie tip acumulator care permite functionarea lampilor pe durata de min. 1 ora. Corpurile de iluminat ale iluminatului de siguranta se marcheaza sau se echipeaza cu lampi de alta culoare pentru a se deosebi de lampile iluminatului normal.Iluminatul de siguranta contra panicii se realizeaza cu corpuri de iluminat cu lampi incandescente clare.

Centrale antiincendiu echipate cu microprocesor, sase zone de detectare, pe fiecare zona se pot lega detectori de temperatura si fum. Fiecare zona este echipata cu o iesire pentru alarmare. Panoul de comanda poate controla iesirile de alarmare: sirenele si comunicatoarele telefonice.

Detectoare optice de fum functioneaza prin tehnologia SMD, detectarea fumului si a temperaturii ce se degaja din procesul de ardere. Sunt recomandate pentru hoteluri, supermarketuri, biblioteci, depozite, spatii de productie. Detectarea la timp a unui incendiu limiteaza producerea de pagube si pierderea de vieti omenesti.

 

Costum pompier de protectie contra apei conform SR –EN 469.

 

Costum pompier pentru protectie pasiva.

 

Costum anticaloric de protectie impotriva caldurii radiante.

 

Costumele sunt omologate de catre Comandamentul Pompieri Militari.

 

Casca PSI din poliester pentru protectia pompierilor, cu sau fara vizor, rezistenta la foc si perforari.

 

Centura de siguranta pentru pompieri Cizme pompieri cu bombeu si talpa metalica

 

Cordite de salvare 15, 20 25, 35 m

 

 

Costum antichimic

Costumul se utilizeaza pentru interventii în caz de avarii în medii cu amoniac gazos (concentratii de maxim 90% în aer), oxizi de azot (maxim 0,2% în aer), acid clorhidric gazos (maxim 99,9% în aer), sau împotriva stropirii cu jet de solutii amoniacale (concentratie maxima 25%), amoniac lichid (99,8%), solutii de acid clorhidric concentrat (maxim 37%), clor, la temperaturi între –30 o C si +45 o C, cu conditia asigurarii unei protectii respiratorii adecvate.

Combinezonul antichimic se recomanda a fi utilizat împreuna cu un aparat de protectie a respiratiei filtrant (cartus)  sau cu aparat de protectie respiratorie izolant autonom.

Durata de utilizare pentru o interventie, ca si durata totala de utilizare sunt specifice combinezonului si tipului de aparat de protectie respiratorie asociat.

 

 

Aparat de respiratie izolant autonom, cu aer comprimat

Produs utilizat pentru izolarea completa a respiratiei purtatorului fata de mediul ambiant în zone toxice, cu fum sau continut redus de oxigen.

O caracteristica importanta a aparatului o constituie posibilitatea de a utiliza o gama larga de butelii, ceea ce duce la o flexibilitate deosebita atât a duratei autonomiei cât si a posibilitatilor practice de folosire.

Avizat conform legislatiei în vigoare pentru utilizarea ca echipament individual de protectie, este destinat interventiilor de medie durata în urmatoarele cazuri:

•  concentratia ridicata a unor gaze toxice;

•  necunoasterea tipului si a concentratiei gazelor din atmosfera;

•  scaderea concentratiei de oxigen sub 17%

 

Cartuse filtrante pentru mastile de gaze

Tip P - filtre contra particulelor

•  Tip A - filtre utilizate împotriva anumitor gaze si vapori organici cu punct de fierbere mai mare de 65 0 C, conform specificatiei producatorului

•  Tip B - filtre utilizate împotriva anumitor gaze si vapori anorganici, conform specificatiei producatorului (cu exceptia monoxidului de carbon)

•  Tip E - filtre utilizate împotriva dioxidului de sulf si altor gaze acide si vapori (conform specificatiei producatorului)

•  Tip K - filtre utilizate împotriva amoniacului si derivatilor organici ai amoniacului, conform specificatiei producatorului

 

Masca de gaze tip cagula

UTILIZARE

Se utilizeaza pentru protectia cailor respiratorii, a ochilor si a fetei purtatorilor fata de actiunea substantelor chimice periculoase, agresive, iritante sub orice forma (gaze, vapori, stropi, pulberi), daca se utilizeaza împreuna cu cu aparatul izolant sau filtrul adecvat noxei si concentratiei acesteia in mediu cu continut normal de oxigen (min. 17% O 2 ).

CARACTERISTICI

Masa                              max. 700 g

Rezistenta respiratorie la debit de 30 l/min:

   -      la inspiratie             2.5 mm c.a.

   -      la expiratie              13 mm c.a.

Câmp vizual:                   >70%

Racordare                        Rd 40x4

 

Masca de gaze cu vizor panoramic

UTILIZARE

Se utilizeaza pentru protectia cailor respiratorii, a ochilor si a fetei purtatorilor fata de actiunea substantelor chimice periculoase, agresive, iritante sub orice forma (gaze, vapori, stropi, pulberi), daca se utilizeaza împreuna cu cu aparatul izolant sau filtrul adecvat noxei si concentratiei acesteia in mediu cu continut normal de oxigen (min. 17% O 2 ).

CARACTERISTICI

Masa                                       max. 700 g

Rezistenta respiratorie la debit de 30 l/min:

  -       la inspiratie                    9 mm c.a.

  -       la expiratie                      10 mm c.a.

Câmp vizual:                           >80%

Racordare                                Rd 40x1/7”

 

Masca de gaze cu bretele model 74

UTILIZARE

Se utilizeaza pentru protectia cailor respiratorii, a ochilor si a fetei purtatorilor fata de actiunea substantelor chimice periculoase, agresive, iritante sub orice forma (gaze, vapori, stropi, pulberi), daca se utilizeaza împreuna cu cu aparatul izolant sau filtrul adecvat noxei si concentratiei acesteia in mediu cu continut normal de oxigen (min. 17% O 2 ).

CARACTERISTICI

Masa                              max. 700 g

Rezistenta respiratorie la debit de 30 l/min:

 -        la inspiratie           12 mm c.a.

 -        la expiratie             10 mm c.a.

Câmp vizual:                  80%

Racordare                       Rd 40x4

 

Unitatea mobila cu spuma , AF 120, poate fi manevratade catre o singura persoana si singura cerinta consta in racordarea acesteia la o sursa adecvata de apa pentru a sustine realizarea unui atac cu spuma puternic si de lunga durata. Utilizarea acestei unitati este ideala pentru protectia unor zone cu risc mare de incendiu, cum ar fi: camera de cazane, terminale de incarcare si descarcare combustibili, spatii de depozitare pentru vopsele, solventi, alcooli, hangare pentru avioane si pentru sala motoarelor la vase.

 

 

Motopompa PSI tip FHF import SUA, motor monobloc cu rotor din inox de 30 CP, cu debit de 2100 lmin si o presiune constanta de 8 bari. Motopompa este echipata cu furtun de pompieri, teava de refulare, distribuitor B–CBC, sorb special cu cordita, furtun de aspiratie, racorduri. Motopompa are avizare de la Comandamentul Pompierilor Militari .

 

Robinet cu sertar

Utilizari principale:

Exploatare, transport si distributie:

 • Apa industriala rece si calda;
 • Apa potabila;
 • Vapori saturati;
 • Produse petroliere

Cu conditia asigurarii compatibilitatii din punct de vedere al coroziunii, eroziunii si sugurantei in exploatare in raport cu constructia si materialele folosite la executia acestor robinete.

Caracteristici constructive si dimensionale:

TN – tija neascendenta

TA – tija ascendenta

 • Lungimi de constructie : ISO; BS; ANSI; DIN
 • Flanse de legatura: ISO, BS; ANSI; DIN
 • Viteza maxima de curgere pentru lichide: - 2,5m/s – pentru PN 2; 4; 6

- 4 m/s pentru PN 10

- 5m/s pentru PN 16

SE FABRICA DE LA DN 50 LA DN 1200

 Temperatura maxima de lucru:

80ºC – pentru cauciuc tip NBR;

120ºC – pentru cauciuc tip EPDM;

150ºC – pentru garnituri tip non-azbest

Actionare:

AM – manuala

AE – electrica

Instalare:

•  sens de curgere indiferent;

•  pozitie de montaj indiferenta.

 

Robinet cu ventil

Utilizari principale:

Exploatare, transport si distributie:

 • Apa industriala rece si calda;
 • Vapori saturati;
 • Produse petroliere

Cu conditia asigurarii compatibilitatii din punct de vedere al coroziunii, eroziunii si sugurantei in exploatare in raport cu constructia si materialele folosite la executia acestor robinete.

Caracteristici constructive si dimensionale:

•  Tip corp: - drept cu flanse, CD;

- de colt cu flanse, CC;

•  Tip tija: - ascendenta, rotitoare;

•  Lungimi de constructie : conform ISO; BS; ANSI; DIN

•  Flanse de legatura: conform ISO, BS; ANSI; DIN

SE FABRICA DE LA DN 50 LA DN 1200

 Temperatura maxima de lucru:

RIV 300ºC – pentru etansare cu garnitura din placa de azbest/inele de etansare fara

azbest;

120ºC – pentru etansare cauciuc /inele de etansare fara azbest;

RIVE 120ºC

Actionare:

AM – manuala

AE – electrica

Instalare:

•  sens de curgere marcat cu sageata pe corp;

•  pozitie de montaj indiferenta.

 

Robinet de retinere

Utilizari principale:

Exploatare, transport si distributie:

 • Apa industriala rece si calda;
 • Apa potabila;
 • Vapori saturati;
 • Produse petroliere

Cu conditia asigurarii compatibilitatii din punct de vedere al coroziunii, eroziunii si sugurantei in exploatare in raport cu constructia si materialele folosite la executia acestor robinete.

Caracteristici constructive si dimensionale:

•  CD : corp drept, cu flanse;

•  CC : corp de colt, cu flanse;

•  CFF : corp drept , fara flanse;

•  Lungimi de constructie : ISO; BS; ANSI; DIN

•  Flanse de legatura: ISO, BS; ANSI; DIN

•  Viteza maxima de curgere pentru lichide: - 2,5m/s – pentru PN 6

- 3 m/s pentru PN 10

- 4m/s pentru PN 16

SE FABRICA DE LA DN 50 LA DN 1200

 Temperatura maxima de lucru:

- pentru etansare cauciuc :

– tip NBR 80ºC;

- tip EPDM 120ºC;

•  Pentru etansare placa fara azbest: 300ºC

Actionare:

AM – manuala

AE – electrica

Instalare:

•  sens de curgere maract cu sageata pe corp;

•  pozitie de montaj conform recomandarii.

 

Robineti cu clapa fluture

Utilizari principale:

Exploatare, transport si distributie:

 • Apa industriala rece si calda;
 • Vapori saturati;
 • Produse petroliere
 • Fluide incarcate cu particule solide (consistenta max. 3%)

Cu conditia asigurarii compatibilitatii din punct de vedere al coroziunii, eroziunii si sugurantei in exploatare in raport cu constructia si materialele folosite la executia acestor robinete.

Caracteristici constructive si dimensionale:

•  Tip : “W” – corp inelar (Wafer)

“ L” – corp cu umeri filetati (Lug)

“ F” – corp cu flanse (Flanged)

•  axul: dintr-o singura bucata;

din doua bucati.

•  Lungimi de constructie : ISO; BS; DIN

Corp cu flanse STAS 10933/2.

•  Flanse de legatura: ISO, BS; ANSI; DIN

•  Viteza maxima de curgere pentru lichide: - 4 m/s pentru RF PN 10

- 5 m/s pentru RF PN 16

SE FABRICA DE LA DN 50 LA DN 1200

Temperatura maxima de lucru:

80ºC – pentru cauciuc tip NBR;

120ºC – pentru cauciuc tip EPDM;

Actionare:

AM – manuala cu levier;

AR – manuala cu mechanism si redactor;

AE – actionare electrica;

AP – actionare pneumatica.

Instalare:

•  sens de curgere indiferent;

•  pozitie de montaj indiferenta.

 

Fitinguri si Teava

 

Teava neagra si zincata

 

Fitinguri electrosudabile si rapide

Coturile se executa conform STAS 8804/2 – 1992 sau DIN 2605.   Material– OLT 35-45 - inox •  Dimensiuni: DN = 2,6 – 406mm r = 1 – 1,5 DN s = 2,6 – 12 mm

Reductii concentrice si excentrice care corespund caracteristicilor dimensionale ale coturilor. Reductie concentrica.Reductie excentrica.

Oferim o gama variata de flanse: •  Plate •  Oarbe •  Cu gat Material: •  OL 37 •  Inox Dimensiuni: 15 – 1200 mm

 

PIESE TURNATE

 1. Rama cu capac, pe balama patrata, carosabila
 2. Rama cu capac, pe balama rotunda , carosabila
 3. Rama cu capac, pe balama, necarosabila
 4. Rama cu capac sau gratar necarosabile, 35 Kg
 5. Rama cu capac, pentru caminele de cabluri
 6. Rama cu gratar, tip GAIGER
 7. Caseta hidrant apa ovala
 8. Caseta gaze naturale tip GN, DN 12, H 20
 9. Caseta gaze naturale tip GN, DN 15.7, H 27
 10. Gratare rigole scurgeri pentru statiile PECO , tipuri si dimensiuni: 780x290x50; 780x290x40; 730x190x20; 730x190x40.

Statie centrala de semnalizare pentru instalatia automata de stins incendii tip sprinkler, sistem APA – AER PN 10 DN 150

 

Statie centrala de semnalizare pentru instalatia automata de stins incendii tip sprinkler, sistem APA – APA PN 10 DN 150

Statiile centrale pentru instalatiile automate de stins incendii tip sprinkler sistem apa – aer sunt astfel concepute incat, fara interventia omului, pot face atat detectarea inceputului de incendiu, cat si stingerea acestuia in conditii de limitare a pagubelor la nivelul cel mai redus.

 

Grupuri de pompare pentru instalatii de sprinklere si hidranti interiori sau exteriori